Carlos Wiltink neemt deel aan het gloednieuwe televisieprogramma "Leven Zonder Letters" (AVROTROS) op NPO1.

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 20:00

 

Taalambassadeur Carlos Wiltink van stichting ABC &Taalhuis Arnhem.

Ook zonder diploma's kun je ver komen, net zoals Enzo Knol. Dat heb ik Frans Bauer van dichtbij mogen laten zien. Het kost soms wat tijd, maar met doorzettingsvermogen en wilskracht kom je er zeker!

Ondanks de vele tegenslagen die ik heb gehad, bereik ik altijd mijn doel. Als het niet linksom gaat, dan gaat het wel rechtsom, op welke manier dan ook. Ik kom altijd waar ik wil zijn. Dit laat ik ook zien in het nieuwe spetterende televisieprogramma: "Leven Zonder Letters".

Heeft u net dat ene duwtje in de rug nodig of wat meer motivatie? Of lijkt het u gewoon een leuk programma?

Frans: ''Soms is iets op je lijf geschreven. Niet letterlijk als een tatoeage, maar de impact van laaggeletterdheid draag ik permanent mee door het leven. Hoe vaak ik mijn ouders, die moeizaam konden lezen en schrijven, zag worstelen met gevoelens van schaamte en onvermogen zijn niet op een hand te tellen. Over het maken van een programma rond dit onderwerp, twijfelde ik geen moment en zei ja. Ik hoop dat Leven Zonder Letters een bijdrage levert om het taboe rond laaggeletterdheid te doorbreken en mensen te inspireren een eerste stap te zetten tot verbetering.

Dan kunt u vanaf maandag 30 oktober 2023 het nieuwe programma "Leven Zonder Letters" bewonderen om 21:25 uur bij AVROTROS op NPO1.

Mis het niet! Tune in voor inspiratie en een geweldige kijkervaring.

Frans Bauer Leven Zonder Letters (avrotros.nl)

https://a-b-c.nu/

https://taalhuisarnhem.nl/

https://www.lezenenschrijven.nl/

Reactie plaatsen

Reacties

Jos Niels
een jaar geleden

Ik hoop dat wij van abc heel veel mensen kunnen vinden die het aan duren om te gaan bijscholing gaan doen.