Het is zo ver vandaag is de dag, dat ik mijn levensverhaal mag vertellen op de publiek omroep BNNVARA.

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 09:00

Ontmoet Carlos - Je Zal Het Maar Hebben - BNNVARA

(Jurre Geluk) Het verhaal van Carlos was echt heftig om aan te horen. Terwijl ik niet zo snel van mijn stuk ben, maar dit gun je echt niemand. Ik vond het heel bijzonder om deel uit te mogen maken van zijn zoektocht. Dat hij ons dat vertrouwen heeft gegeven deed mij veel. Zijn reis is namelijk pas net begonnen.

De 29-jarige Carlos is geboren in Brazilië. Vlak na zijn geboorte is hij door zijn biologische moeder ter adoptie afgestaan aan een vriendin. Alles wat daarna met hem gebeurd is, is een raadsel. Het enige dat hij weet is dat hij door twee tieners zwaargewond langs de kant van de weg is gevonden. Hij zat onder de brandwonden en littekens van waarschijnlijk messteken, die blijvend hersenletsel hebben veroorzaakt. Toen hij vier jaar oud was is hij geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Door taalbarrières konden zij niet met elkaar communiceren, hierdoor was Carlos alleen maar boos en vond hij het vreemd om hier te zijn. Mede hierdoor ging hij na twee jaar uit huis en heeft hij zijn jeugd verder doorgebracht in een tehuis. 

Carlos heeft het nooit aangedurfd uit te zoeken wie hem nu zo zwaar mishandeld heeft in Brazilië, omdat hij toch ergens bang was dat de uitkomst zou zijn dat zijn biologische moeder dit hem had aangedaan. Toch heeft zijn goede vriendin Nada hem aangespoord dit wel uit te zoeken. Inmiddels heeft Carlos zijn moed bij elkaar geraapt en is hij gestart met zijn onderzoek.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.